Leerlingen met flip-over vellen en post-its

Ervaringsdeskundigen met een taalontwikkelingsstoornis

Vandaag mocht ik aan de slag met een groep ondernemende ervaringsdeskundigen. Ik mocht hen een stap verder helpen in het verwoorden van hun professionaliteit en toegevoegde waarde voor hun klanten. Het blijft voor mij telkens weer mooi om te zien hoe bevlogen mensen vanuit eigen ervaring kunnen vertellen en overtuigen dat dingen in de maatschappij anders moeten. Voor veel ondernemers is het al ingewikkeld om vanuit die betalende klant te denken. Wanneer je zoveel levenservaring hebt als dez ondernemers en vooral mensen in een zelfde situatie graag verder wilt helpen, is het werken vanuit een klantgedachte heel ingewikkeld. De intrinsieke motivatie van deze ondernemers is mensen verder helpen, niet geld verdienen. Met veel simpele vragen in creatieve werkprocessen hebben deelnemers een krachtige pitch gemaakt die opdrachtgevers hun waarde laat inzien.