Martine bij een flip-over voor een groep cursisten

Workshop Solliciteren met een beperking van start

Vandaag mocht ik mijn workshop Solliciteren met een beperking uittesten op werkzoekenden in het Leer- en werktheather van de Zoete Citroen. Blij verrast was ik dat er zowel mensen aanwezig waren die belemmeringen ervaren bij het solliciteren door een fysieke -of psychische beperking als mensen die dagelijkse belemmeringen zagen zoals: ik zit al te lang zonder werk, ik heb geen ervaring in de branche waar ik nu wil werken, of ik kan maar 20 uur werken vanwege mijn gezin. In het uur dat we samen hadden is veel gediscussieerd over de voors en tegens van het vermelden van je beperking(en) in je brief, wat je nu wel en niet vertelt aan je potentiële werkgever. Deze mensen weten de volgende keer welke vragen ze zichzelf moeten stellen om de juiste keuze te maken. Alle deelnemers waren na afloop erg positief over de inhoud van de workshop. Een deelnemer zonder beperking gaf aan dat zij ook veel geleerd had en geïnspireerd naar huis ging. Één van de deelnemers die zelf een beperking ervaarde, liet deze reactie achter in de evaluatie: “Het is duidelijk dat je wel vertelt wat je beperking is, maar ik moet zorgen dat je dat op een luchtige manier doet. Daar heb ik nu handvatten voor.”