Martine Baadenhuijsen voor de vrijwillige ambassadeurs van KNGF geleidehonden

Presentatietraining voor ambassadeurs

Als jaren verzorg ik voor KNGF geleidehonden de presentatietraining voor hun vrijwillige ambassadeurs. Geleidehondenbazen of gezinnen die de school ondersteunen bij de opleiding van honden met een belangrijke missie. Altijd een uitdagende trainingsdag. Deze mensen worden tenslotte niet voor niets gevraagd om voorlichting en lezingen te verzorgen. Ze hebben stuk voor stuk een indrukwekkend verhaal en zijn ook allemaal goede babbelaars. Aan mij dan de uitdaging om ze een kort en krachtig verhaal te laten neerzetten waaruit blijkt wat de geleidehond voor henzelf en hun eventuele gezin betekent. Vertellen dat de hond veel vrijheid geeft is waar maar wanneer een oud geüniformeerde vertelt dat hij dankzij zijn buddy hond beter slaapt, minder herbelevingen heeft en weer boodschappen durft te doen of zijn kinderen uit school haalt, dan weet je pas echt welk verschil de hond maakt. Samen opzoek naar de juiste vorm en inhoud van je presentatie; Ik vind het geweldig om dat kwetsbare proces te begeleiden en te zorgen dat deelnemers binnen hun grenzen een verhaal neerzetten dat je raakt.