Martine op de KNGF Ambassadeursdag

Omgaan met lastige vragen

Vandaag waren we te gast op de jaarlijkse ambassadeursdag van KNGF Geleidehonden. Geleidehondenbazen en puppypleeg– en fokgastgezinnen die presentaties door het land geven, worden dan in het zonnetje gezet. Dit jaar konden zij workshops volgen om hun kennis en vaardigheden te vergroten. Ik gaf deze dag drie workshops over omgaan met lastige vragen. Een inventarisatie leerde dat deelnemers soms bijzondere en vaak impertinente vragen krijgen zoals: Ben je altijd al zo? Hoe is je trauma ontstaan of is dat niet lastig dat je straks weer afscheid moet nemen van je pup? In de workshop gingen we opzoek naar antwoorden die netjes, veelzeggend en binnen de grenzen van de deelnemers lagen. Serieuze gesprekken en humor wisselde elkaar daarin continue af.