Samenwerken aan Volledig Inclusief Recruitment, echt iedereen doet mee in het MKB

Aan een tafel zitten een man in een rolstoel en een vrouw in gesprek

Steeds meer MKB bedrijven zien het belang van inclusief ondernemen in.
Toch blijft volledige inclusie nog achter. Bedrijven richten zich vooral op werkzoekenden die behoren tot de doelgroep van de banenafspraak.
Niet geheel onlogisch. Wel een gemiste kans.
Op deze manier blijft de kennis en ervaring van ruim 900.000 mensen die graag aan het werk willen onbenut. We zijn er trots op dat we samen met FlexPay het sociaal uitzendbureau en Incluvisie de opleiding Volledig Inclusief Recruitment gaan vormgeven. Dit met dank aan Zon Mw die ons initiatief steunt en subsidieert.

Project ViR loopt van 14 februari 2022 tot 14 februari 2023. In dit jaar gaan we aan de slag met: Het werven van studenten en (stage)bedrijven. Ontwikkelen we de opleiding Volledig Inclusief Recruitment. Evalueren we het project en plannen we hoe we de opleiding voortzetten. MB3 zal zich binnen dit project focussen op het ontwikkelen van de opleiding en het vergroten van de kennis, kunde en vaardigheden van studenten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, inzet van ervaringskennis en communiceren over een beperking in het sollicitatieproces.

Word jij ook enthousiast van dit project? Je kunt met ons meedoen! Om dit project tot een succes te maken zoeken we studenten die willen worden opgeleid tot VIR, adviseurs voor onze adviesraad en bedrijven die inclusiever willen worden en een student een stage/werkervaring plaats willen bieden.  

Alle informatie over het project lees je op deze projectpagina